"Yksi selitys nykyiseen poliittiseen tyytymättömyyteen on todennäköisesti se havainto, että maailma on lähes kokonaan uudistunut, mutta ihmisten elämä ei ole edistynyt mihinkään - ilahtuivatpa he Netflixistä, Amazonista, Instagramista ja Google Mapsista kuinka paljon hyvänsä." David Wallace - Wells.

Kaikkialla kuohuu, kansa kokoontuu kaduille ja osoittaa tyytymättömyytensä raivokkaalla tavalla. Eikä sitä tarvitse lainkaan ihmetellä, kun vallanpitäjistä on tullut yhä röyhkeämpiä ja muutamien taskuihin valuu koko maailman varallisuus.

Eikä asiaa auta yhtään se, että hän, joka koviten huutaa, tulee valituksi "asioita hoitamaa" ja valtaa käyttämään. Ääriajattelua edustava on todennäköisesti sortovaltaa edustava. Luulemme tekevämme muutosta, kun kannatamme "eliittiä vastustavaa populistia".

Emme tule ajatelleeksi, että tyytymättömyyttämme ja "vihaamme" käytetään ponnahduslautana pyrittäessä valtaan. Vallanhaluiset, narsismin kyllästämät "ehdokkaat" kalastavat ääniä osoittamalla ketkä ovat "syyllisiä" ahdinkoomme.

Todellista muutosta etsivä ja kansanvaltaan pyrkivä yhteisö valitkoon keskuudestaan ne, joiden otaksutaan omaavan sydämen viisautta, arkijärkeä ja inhimillisyyttä, annettakoon heille valta määrittää, mistä muodostuu kaikkia kansalaisia koskeva, hyvä elämä.

                                                                                                          Markku Laitinen