"Sinä olet meille kallis, sinulla tulee aina olemaan meidän rakkautemme ja tukemme; sinä olet maailmassa ollaksesi se mikä olet; yritä olla koskaan loukkaamatta toista, mutta älä milloinkaan luovu yrityksestä olla oma itsesi niin täydesti kun voit; kun kaadut ja lankeat, me rakastamme sinua silti ja olet tervetullut luoksemme, mutta olet tässä maailmassa myös jättääksesi meidät, kulkeaksesi eteenpäin kohti omaa kohtaloasi ilman että sinun täytyy murehtia miellytätkö meitä." (James Hollis)

Hollis kysyy myös: mitä tapahtuisi meidän elämällemme, meidän maailmallemme, jos vanhempi voisi ehdoitta rohkaista lastaan?

Hän vielä huudahtaa perään: kuinka historia muuttuisi! Kuinka jokainen lapsi vapautuisi, kun hänen vanhemmillaan olisi rohkeutta uhrata omat narsistiset tarpeensa auttaakseen lapsen yhteistä mutta erillistä matkaa!

Hollisin mukaan tämä johtaisi siihen, että jokainen lapsi voisi tutkia, kokeilla, erehtyä ja yrittää uudelleen, ilman häpeää, ilman itsensä vähättelyä, varustuksenaan aina rakkauden ja tuen kokemus, jota ihminen voi kuljettaa mukanaan sielun ravintona yksinäisyyden ja tappion aikoina, joita tulee meille kaikille!

                                                                                            Markku Laitinen